Sucool, Sabancı Üniversitesi’nin girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak ve yenilikçi fikirlerin ticarileşmesine destek olmak amacıyla oluşturulmuş bir hızlandırma programıdır. Bu program, erken aşama girişimcilere finansal destek, mentorluk, iş geliştirme fırsatları ve geniş bir ağ erişimi sunmaktadır. Sucool, girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmeleri ve başarılı bir şekilde piyasaya sunmaları için gerekli kaynakları sağlar. Sabancı Üniversitesi’nin akademik bilgi birikimi ve inovasyon altyapısından faydalanan Sucool, girişimcilerin global pazarlarda rekabet edebilecek güçlü ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmalarına yardımcı olur. https://sucool.sabanciuniv.edu/
Inovent Hakkında
Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. Yönetim Kurulu ve Yönetimi
Prof. Dr. Yusuf Leblebici - Yönetim Kurulu Başkanı
Yusuf Leblebici, lisans derecesini 1984'te, yüksek lisans derecesini 1986'da İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden aldı. Doktora derecesini 1990'da University of Illinois at Urbana-Champaign'de (UIUC) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1991-2000 yılları arasında, sırasıyla UIUC'de, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ve VLSI Tasarım Laboratuvarı'nı kurup yönettiği Worcester Polytechnic Institute'ta (WPI) öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca 1999-2002 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde Mikroelektronik Program Koordinatörü olarak mikroelektronik diploma programının geliştirilmesi görevini üstlendi.
Yusuf Leblebici, 2002 yılında İsviçre'deki Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (EPFL) çalışmaya başlamış, burada 16 sene boyunca Kürsü Başkanlığı ve Mikroelektronik Sistemler Laboratuvarı Direktörlüğü görevlerini sürdürmüştür. Kasım 2018’den itibaren de, Sabancı Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaya başlamıştır. Başlıca araştırma konuları arasında, yüksek hızlı CMOS dijital ve karışık sinyalli tümleştirilmiş devrelerin tasarımı, VLSI sistemlerin bilgisayar destekli tasarımı, akıllı algılayıcı arayüzleri, yarı iletken elemanların modellenmesi ve simülasyonu ile VLSI devrelerin güvenirlik sorunları yer almaktadır. Prof. Leblebici 2’si ders kitabı olmak uzere toplam 7 kitabın eş yazarıdır ve kendisinin uluslararası dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış 250'yi aşkın bilimsel makalesi bulunmaktadır.
Yusuf Leblebici, 1995'de TUBİTAK Teşvik Ödülü'nü, 1999'da "Joseph S. Satin Distinguished Fellow" ödülünü almış, 2009'da ise IEEE Fellow ve IEEE Circuits and Systems Society Distinguished Lecturer olarak seçilmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Yıldız - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Prof. Dr. Mehmet Yıldız, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısıdır. Mehmet Yıldız, Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinde 1996 yılında, Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinde 2000 yılında tamamladı. 1996-2000 yılları arasında iki farklı şirkette Ar-Ge mühendisi ve kaynak ve tahribatsız muayene mühendisliği alanlarında proje müdürü olarak çalıştı. 2005 Yılında Victoria Üniversitesinden (B.C, Kanada) hesaplamalı akışkanlar mekaniği ve yarı iletken tek kristal büyütme alanları kapsamındaki çalışmaları ile doktora derecesi aldı. Dr. Yıldız 2005-2007 yılları arasında aynı üniversitede doktora sonrası araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2007 yılında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programında, öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Dr. Yıldız Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezinin ve yine aynı merkezin endüstriyel iş birliği kolu olan SU-Kordsa Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinin kurulumlarına önderlik etmiştir ve şu an her iki merkezin kurucu direktörü olarak görevine devam etmektedir. Dr. Yıldız, Kordsa şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kastamonu Entegre şirketinin AR-GE danışma kurulu üyesidir. Dr. Yıldız, Sabancı Üniversitesi İmalat Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programına kurucu öğretim üyesi olarak katkı sağlamıştır. Dr. Yıldız’ın uzmanlık alanları İleri kompozit malzemeler, nano-kompozitler, yapısal sağlık izleme ve hesaplamalı mekanik konularını içermektedir. Dr. Yıldız yüksek etki faktörlü SCI kapsamındaki dergilerde 85’den fazla bilimsel yayın, 8 kitap bölümü, ve 135’in üzerinde konferans makele/bildiri hazırlamış ve sunmuştur. Ayrıca 28’in üzerinde yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun etmiştir.
Prof. Dr. Selim Balcısoy - Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Selim Balcısoy, 2001 yılında Bilgisayar Bilimleri Doktora'sını İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü, Lozan (EPFL) 'den almıştır. 2001-2004 yılları arasında Nokia Araştırma Merkezi ABD'de Kıdemli Araştırma Mühendisi olarak mobil grafikler konusunda çalıştı. 2004 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Balcısoy, MIT Media Lab ile ortak bir laboratuvar olan Davranışsal Analiz ve Görselleştirme Laboratuvarı Direktörlerinden biridir. Araştırma alanları arasında Veri Bilimi, Görsel Analiz, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Ortamlar bulunmaktadır. Prof. Dr. Balcısoy, hakemli uluslararası dergilerde ve konferanslarda 60'dan fazla yayına imza atmıştır ve bir ABD patenti sahibidir.
Prof. Dr. Yusuf Z. Menceloğlu - Yönetim Kurulu Üyesi
Yusuf Z. Menceloğlu, Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve NanoMühendislik programı öğretim üyesidir. Prof. Menceloğlu, 1983 yılında Kimya alanında Lisans derecesini Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi, Polimer Bilimi dalında sırasıyla 1987 ve 1991'de tamamlamıştır. 1988-1994 yılları arasında Tokyo Teknoloji Enstitüsü ve North Carolina Üniversitesinde misafir bilim insanı olarak çalışmış ve Sabancı Üniversitesi'ne katılmadan önce altı yıl endüstride teknik genel müdür yardımcısı pozisyonunda görev yapmıştır. Dr. Menceloğlu, 1984'ten beri polimer bilim ve teknolojisi alanında, 1991'den beri nanoscience ve nanoteknoloji konularında çalışmaktadır. Dr. Menceloğlu’nun polimer ve nanoboyutta malzemeler konusunda 100'den fazla hakemli dergilerde makalenin, bir çok kitap bölümünün yazarı veya ortak yazarıdır bunun yanı sıra Derwent Innovations Index’te listelen 21 patentin buluşçuları arasındadır. Dr Menceloğlu, sıvı / süperkritik karbon dioksitte polimerler, kompozitler ve reaksiyonlar / prosesler konusunda çeşitli araştırma deneyimlerine sahiptir. Menceloğlu, polimerik malzemeler, polimer bilimi ve tekstil elyafları dersleri vermektedir. Teknoloji tabanlı başlangıç şirketlerinin kurucusu ve ortağıdır.
Dr. Yaşar Gürbüz - Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Yaşar Gürbüz 1968'de Ankara'da doğdu. 1990 yılında Erciyes Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği lisans diploması alan Yaşar Gürbüz, ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği alanında 1993'te yüksek lisans ve 1997'de doktora derecesini aldı. 1997-1999 yılları arasında Vanderbilt'te araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2000 yılları arasında Aselsan A.Ş.'de çalıştı. 2000 yılında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak katıldı. Araştırmaları; Mikroelektronik Sistemler ve RF/Mikrodalga Tümleşik Devreler/Sistemler, Analog ve Karışık Sinyal Entegre Devreler, MikroElektroMekanik Sistemler (MEMS) ve Katı Hal Sensörleri ve Aktüatörleri içerir. IEEE ve SPIE üyesidir.
Burç Mısırlıoğlu - Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Burç Mısırlıoğlu 2008 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik Programı’nda çalışmaktadır. Lisans ve yüksek lisans derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden sırası ile 1998 ve 2001 yıllarında almıştır. 2006 yılında University of Connecticut’tan “Ferroelektrik ince filmlerde gerilme rahatlamaları ve faz geçişleri” tezi ile doktora derecesini almaya hak kazanmıştır. 2006-2007 yıllarında Alexander von Humboldt bursu ile Almanya’nın Halle kentindeki Max Planck Institute of Microstructure Physics araştırma merkezinde çalışmış, ardından 2007-2008 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde Massachusetts Institute of Technology Nükleer Bilim ve Mühendislik Bölümü’nde yakıt pilleri üzerine araştırmalar yaptıktan sonra Türkiye’ye geri dönmüştür. Prof. Mısırlıoğlu’nun bilimsel ilgi alanları katılarda faz geçişleri, yarıiletkenler, işlevsel malzemeler ve bunların aygıtlardaki uygulamalarına yönelik olarak ince film formundaki elektronik, optik ve manyetik özelliklerini kapsamaktadır. Kendisinin bilimsel araştırmaları TÜBA GEBİP (2011), ODTÜ Mustafa Parlar Teşvik Ödülü (2012), TÜBİTAK Teşvik Ödülü (2013), Bilim Akademisi BAGEP (2014) ödüllerine layık görülmüştür. Prof. Mısırlıoğlu hakkında daha detaylı bilgiye http://people.
Doç. Dr. Beyna Beyhan - Yönetim Kurulu Üyesi
Berna Beyhan, Boğaziçi Üniversitesi'nde İşletme bölümünden lisans derecesi aldıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Oslo Üniversitesi'nde Avrupa Çalışmaları alanında yüksek lisans yapmıştır. Doktora derecesini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Bilim ve Teknoloji Politikaları Çalışmaları programında tamamlamıştır. Şu anda Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları arasında girişimcilik, üniversite-sanayi işbirliği ve sürdürülebilirlik bulunmaktadır. Beyhan, sürdürülebilirlik ve teknoloji girişimciliği üzerine birçok akademik yayına sahiptir.
Sabancı Üniversitesi İnovent A.Ş. Ekibi
Ziya Alpay - Genel Müdür
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1994 yılında mezun olmuştur. Sırasıyla 2001-2004 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, 2004-2008 yılları arasında Uğur Bilgi Teknolojileri’nde Genel Müdür, 2008-2018 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Genel Sekreter, 2018-2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, 2020-2022 yılları arasında Malta Amerikan Üniversitesi’nde CEO, 2022 yılında da kendi firması olan Digital Transformation Group’ta Yönetici Ortak olarak görev yapmıştır. Sn. Alpay Kasım 2022'den bu yana Sabancı Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik İnisiyatifi Direktörü görevini sürdürmektedir. -Linkedln Profili-
Evren Değerlier - Girişimcilik ve İş Geliştirme Müdürü
Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans programını tamamlamıştır. Sırasıyla 2003-2006 yılları arasında Ezici Yenilenebilir Enerji A.Ş'de Biyodizel Proje Yöneticisi, Aka Holding'te İş Geliştirme Müdürü, 2011-2013 yılları arasında Lemone Food’da İş Geliştirme Direktörü, 2013-2015 yılları arasında Arkony R&D’de Proje Direktörü, 2016-2018 yılları arasında Salem King R&D Teknoloji’de Genel Müdür, 2018-2020 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesinde , 2020-2022 yılları arasında MEF Üniversitesinde Teknoloji Transfer Ofisi ve Girişimcilik Merkezi Direktörü olarak görev almıştır. -Linkedln Profili-
Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş., Türkiye'nin ilk teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi olarak 2006 yılında %100 Sabancı Üniversitesi sahipliği ile kurulmuştur. Inovent, özellikle akademi temelli girişimciliğe odaklanmak suretiyle, henüz erken aşamada olan teknolojilerin ticarileştirilmesini yönetir. Girişimlere, müşteri, fon ve yatırım bulma hizmetleri veren Inovent bir stratejik danışmanlık ve iş geliştirme şirketidir.
Inovent'in misyonu, bir değer yönetim sistemi ve bilgiye dayalı ekonomik gelişimin merkezinde entelektüel varlıklar ve fikri mülkiyet portföyünün uygun şekilde yönetimi olan ülke genelinde yenilikçi teknolojiye dayalı girişimcilik, risk sermayesi ve melek yatırımcı altyapılarını destekleyecek dinamik bir ekosistem oluşturulmasının öneminin kavranmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda girişimlere verilen danışmanlık hizmetlerine ek olarak, ekosistemi geliştirici projeler ve programlar yürütür.
Kurulduğu günden bu yana, toplam 39 adet “start-up” şirkete ortak olmuştur. Günümüze kadar Inovent, 4 başarılı çıkış gerçekleştirmiştir. Inovent, üniversitelerin teknoloji portföyleri dahilindeki ticari potansiyeli olan teknolojiler ve iş planlarının yönetilmesinde kapsamlı bir deneyime sahiptir.
Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. Yönetim Kurulu ve Yönetimi
Prof. Dr. Yusuf Leblebici - Yönetim Kurulu Başkanı
Yusuf Leblebici, lisans derecesini 1984'te, yüksek lisans derecesini 1986'da İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden aldı. Doktora derecesini 1990'da University of Illinois at Urbana-Champaign'de (UIUC) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1991-2000 yılları arasında, sırasıyla UIUC'de, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ve VLSI Tasarım Laboratuvarı'nı kurup yönettiği Worcester Polytechnic Institute'ta (WPI) öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca 1999-2002 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde Mikroelektronik Program Koordinatörü olarak mikroelektronik diploma programının geliştirilmesi görevini üstlendi.
Yusuf Leblebici, 2002 yılında İsviçre'deki Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (EPFL) çalışmaya başlamış, burada 16 sene boyunca Kürsü Başkanlığı ve Mikroelektronik Sistemler Laboratuvarı Direktörlüğü görevlerini sürdürmüştür. Kasım 2018’den itibaren de, Sabancı Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaya başlamıştır. Başlıca araştırma konuları arasında, yüksek hızlı CMOS dijital ve karışık sinyalli tümleştirilmiş devrelerin tasarımı, VLSI sistemlerin bilgisayar destekli tasarımı, akıllı algılayıcı arayüzleri, yarı iletken elemanların modellenmesi ve simülasyonu ile VLSI devrelerin güvenirlik sorunları yer almaktadır. Prof. Leblebici 2’si ders kitabı olmak uzere toplam 7 kitabın eş yazarıdır ve kendisinin uluslararası dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış 250'yi aşkın bilimsel makalesi bulunmaktadır.
Yusuf Leblebici, 1995'de TUBİTAK Teşvik Ödülü'nü, 1999'da "Joseph S. Satin Distinguished Fellow" ödülünü almış, 2009'da ise IEEE Fellow ve IEEE Circuits and Systems Society Distinguished Lecturer olarak seçilmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Yıldız - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Prof. Dr. Mehmet Yıldız, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısıdır. Mehmet Yıldız, Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinde 1996 yılında, Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinde 2000 yılında tamamladı. 1996-2000 yılları arasında iki farklı şirkette Ar-Ge mühendisi ve kaynak ve tahribatsız muayene mühendisliği alanlarında proje müdürü olarak çalıştı. 2005 Yılında Victoria Üniversitesinden (B.C, Kanada) hesaplamalı akışkanlar mekaniği ve yarı iletken tek kristal büyütme alanları kapsamındaki çalışmaları ile doktora derecesi aldı. Dr. Yıldız 2005-2007 yılları arasında aynı üniversitede doktora sonrası araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2007 yılında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programında, öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Dr. Yıldız Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezinin ve yine aynı merkezin endüstriyel iş birliği kolu olan SU-Kordsa Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinin kurulumlarına önderlik etmiştir ve şu an her iki merkezin kurucu direktörü olarak görevine devam etmektedir. Dr. Yıldız, Kordsa şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kastamonu Entegre şirketinin AR-GE danışma kurulu üyesidir. Dr. Yıldız, Sabancı Üniversitesi İmalat Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programına kurucu öğretim üyesi olarak katkı sağlamıştır. Dr. Yıldız’ın uzmanlık alanları İleri kompozit malzemeler, nano-kompozitler, yapısal sağlık izleme ve hesaplamalı mekanik konularını içermektedir. Dr. Yıldız yüksek etki faktörlü SCI kapsamındaki dergilerde 85’den fazla bilimsel yayın, 8 kitap bölümü, ve 135’in üzerinde konferans makele/bildiri hazırlamış ve sunmuştur. Ayrıca 28’in üzerinde yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun etmiştir.
Prof. Dr. Selim Balcısoy - Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Selim Balcısoy, 2001 yılında Bilgisayar Bilimleri Doktora'sını İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü, Lozan (EPFL) 'den almıştır. 2001-2004 yılları arasında Nokia Araştırma Merkezi ABD'de Kıdemli Araştırma Mühendisi olarak mobil grafikler konusunda çalıştı. 2004 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Balcısoy, MIT Media Lab ile ortak bir laboratuvar olan Davranışsal Analiz ve Görselleştirme Laboratuvarı Direktörlerinden biridir. Araştırma alanları arasında Veri Bilimi, Görsel Analiz, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Ortamlar bulunmaktadır. Prof. Dr. Balcısoy, hakemli uluslararası dergilerde ve konferanslarda 60'dan fazla yayına imza atmıştır ve bir ABD patenti sahibidir.
Prof. Dr. Yusuf Z. Menceloğlu - Yönetim Kurulu Üyesi
Yusuf Z. Menceloğlu, Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve NanoMühendislik programı öğretim üyesidir. Prof. Menceloğlu, 1983 yılında Kimya alanında Lisans derecesini Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi, Polimer Bilimi dalında sırasıyla 1987 ve 1991'de tamamlamıştır. 1988-1994 yılları arasında Tokyo Teknoloji Enstitüsü ve North Carolina Üniversitesinde misafir bilim insanı olarak çalışmış ve Sabancı Üniversitesi'ne katılmadan önce altı yıl endüstride teknik genel müdür yardımcısı pozisyonunda görev yapmıştır. Dr. Menceloğlu, 1984'ten beri polimer bilim ve teknolojisi alanında, 1991'den beri nanoscience ve nanoteknoloji konularında çalışmaktadır. Dr. Menceloğlu’nun polimer ve nanoboyutta malzemeler konusunda 100'den fazla hakemli dergilerde makalenin, bir çok kitap bölümünün yazarı veya ortak yazarıdır bunun yanı sıra Derwent Innovations Index’te listelen 21 patentin buluşçuları arasındadır. Dr Menceloğlu, sıvı / süperkritik karbon dioksitte polimerler, kompozitler ve reaksiyonlar / prosesler konusunda çeşitli araştırma deneyimlerine sahiptir. Menceloğlu, polimerik malzemeler, polimer bilimi ve tekstil elyafları dersleri vermektedir. Teknoloji tabanlı başlangıç şirketlerinin kurucusu ve ortağıdır.
Dr. Yaşar Gürbüz - Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Yaşar Gürbüz 1968'de Ankara'da doğdu. 1990 yılında Erciyes Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği lisans diploması alan Yaşar Gürbüz, ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği alanında 1993'te yüksek lisans ve 1997'de doktora derecesini aldı. 1997-1999 yılları arasında Vanderbilt'te araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2000 yılları arasında Aselsan A.Ş.'de çalıştı. 2000 yılında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak katıldı. Araştırmaları; Mikroelektronik Sistemler ve RF/Mikrodalga Tümleşik Devreler/Sistemler, Analog ve Karışık Sinyal Entegre Devreler, MikroElektroMekanik Sistemler (MEMS) ve Katı Hal Sensörleri ve Aktüatörleri içerir. IEEE ve SPIE üyesidir.
Burç Mısırlıoğlu - Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Burç Mısırlıoğlu 2008 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik Programı’nda çalışmaktadır. Lisans ve yüksek lisans derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden sırası ile 1998 ve 2001 yıllarında almıştır. 2006 yılında University of Connecticut’tan “Ferroelektrik ince filmlerde gerilme rahatlamaları ve faz geçişleri” tezi ile doktora derecesini almaya hak kazanmıştır. 2006-2007 yıllarında Alexander von Humboldt bursu ile Almanya’nın Halle kentindeki Max Planck Institute of Microstructure Physics araştırma merkezinde çalışmış, ardından 2007-2008 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde Massachusetts Institute of Technology Nükleer Bilim ve Mühendislik Bölümü’nde yakıt pilleri üzerine araştırmalar yaptıktan sonra Türkiye’ye geri dönmüştür. Prof. Mısırlıoğlu’nun bilimsel ilgi alanları katılarda faz geçişleri, yarıiletkenler, işlevsel malzemeler ve bunların aygıtlardaki uygulamalarına yönelik olarak ince film formundaki elektronik, optik ve manyetik özelliklerini kapsamaktadır. Kendisinin bilimsel araştırmaları TÜBA GEBİP (2011), ODTÜ Mustafa Parlar Teşvik Ödülü (2012), TÜBİTAK Teşvik Ödülü (2013), Bilim Akademisi BAGEP (2014) ödüllerine layık görülmüştür. Prof. Mısırlıoğlu hakkında daha detaylı bilgiye http://people.
Doç. Dr. Beyna Beyhan - Yönetim Kurulu Üyesi
Berna Beyhan, Boğaziçi Üniversitesi'nde İşletme bölümünden lisans derecesi aldıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Oslo Üniversitesi'nde Avrupa Çalışmaları alanında yüksek lisans yapmıştır. Doktora derecesini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Bilim ve Teknoloji Politikaları Çalışmaları programında tamamlamıştır. Şu anda Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları arasında girişimcilik, üniversite-sanayi işbirliği ve sürdürülebilirlik bulunmaktadır. Beyhan, sürdürülebilirlik ve teknoloji girişimciliği üzerine birçok akademik yayına sahiptir.
Sabancı Üniversitesi İnovent A.Ş. Ekibi
Ziya Alpay - Genel Müdür
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1994 yılında mezun olmuştur. Sırasıyla 2001-2004 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, 2004-2008 yılları arasında Uğur Bilgi Teknolojileri’nde Genel Müdür, 2008-2018 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Genel Sekreter, 2018-2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, 2020-2022 yılları arasında Malta Amerikan Üniversitesi’nde CEO, 2022 yılında da kendi firması olan Digital Transformation Group’ta Yönetici Ortak olarak görev yapmıştır. Sn. Alpay Kasım 2022'den bu yana Sabancı Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik İnisiyatifi Direktörü görevini sürdürmektedir. -Linkedln Profili-
Evren Değerlier - Girişimcilik ve İş Geliştirme Müdürü
Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans programını tamamlamıştır. Sırasıyla 2003-2006 yılları arasında Ezici Yenilenebilir Enerji A.Ş'de Biyodizel Proje Yöneticisi, Aka Holding'te İş Geliştirme Müdürü, 2011-2013 yılları arasında Lemone Food’da İş Geliştirme Direktörü, 2013-2015 yılları arasında Arkony R&D’de Proje Direktörü, 2016-2018 yılları arasında Salem King R&D Teknoloji’de Genel Müdür, 2018-2020 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesinde , 2020-2022 yılları arasında MEF Üniversitesinde Teknoloji Transfer Ofisi ve Girişimcilik Merkezi Direktörü olarak görev almıştır. -Linkedln Profili-